VETTE HOOFDHUID

Vettig haar is een probleem dat zich optreedt als gevolg van overmatige afscheiding van de beschermende laag - talg. Ook al is met vettig haar de eerste drijfveer van elke persoon om het te wassen, is het wassen van het haar vaak precies wat de situatie verergert. Deskundigen bevelen aan om het wassen minstens een dag uit de gebruikelijke routine uit te stellen, omdat je op die manier de hoofdhuid de tijd geeft om te herstellen en na verloop van tijd minder vet wordt.

''Vettig haar moet worden gewassen met lauw water en milde shampoos, zo mogelijk niet elke dag, conditioner wordt uitsluitend aangebracht op de haarpunten.’’

Conditioner op haarpunten

Agressieve shampoos en conditioners moeten worden vermeden omdat ze de situatie verergeren. Het is ook niet aan te raden om een vette hoofdhuid te wassen met te warm water.

Met vettig haar mag conditioner alleen worden aangebracht op haar-uiteinden. Je kunt ook haarverf gebruiken om de situatie te verbeteren - helderdere highlights in verschillende tinten zijn de beste keuze voor mensen met vettig haar.

 

Gelaagd kapsel

Het wordt aanbevolen om volume shampoos te gebruiken en onnodig handen door het haar halen zijn ten strengste verboden.

Als je haar snel vettig wordt, ga je voor een knipbeurt die gemakkelijk te onderhouden is. Een gelaagd kapsel zorgt voor het vereiste volume en bedekt daarmee de ongewenste situatie wanneer de haren vettig worden.

 

Aanbeveling

La Croa - Balance – Herbal & Essential oils

 

Onze Balance shampoo is perfect voor vettig haar en een vette hoofdhuid. Verrijkt met kruidenextracten van brandnetel en hop, essentiële oliën van rozemarijn, sinaasappel en argan- en macadamia-olie. Het zal de magie van de natuur in je haar overbrengen en de overmatige talgproductie reguleren en een probleem vormen voor vettig haar.


AANBEVELINGEN