GEVOELIGE HOOFDHUID

Gevoelige huid, jeuk, een branderig gevoel en roodheid van de hoofdhuid ... Wanneer de beschermende lipidenlaag op de hoofdhuid beschadigd is, ontstaat er jeuk, branderigheid en roodheid. Het belangrijkste is om een goede shampoo te gebruiken en de balans van het lichaam te herstellen.

Wanneer het lichaam uit balans kunnen er problemen onstaan. Voorbeelden zijn jeuk, branderigheid, roodheid, spanning en een onaangenaam gevoel op de hoofdhuid. Deze problemen kunnen ook optreden als gevolg van bijvoorbeeld borstelen, haarspelden, te vaak föhnen en stylen van het haar met een stijltang. Ieder hoofdhuid is van nature bedekt met lipiden - vetweefsels die hem beschermen tegen nadelige externe invloeden. Als die lipidebedekking te dun wordt of beschadigd raakt, treedt penetratie van slechte externe substanties op, met als gevolg een verhoogde gevoeligheid, roodheid en jeuk van de hoofdhuid.

 

Shampoos zonder alcohol

Jeuk, branderigheid, roodheid en andere onaangename hoofdhuidproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door hormonale onbalans van het lichaam en door bepaalde ziekten en aandoeningen. Gevoelige hoofdhuidproblemen hebben vaak te maken met stress, en vrouwen en mannen worden eveneens getroffen. Volgens een aantal studies klagen ongeveer 30% van de wereldbevolking over problemen met de hoofdhuid. Alcohol in shampoos is als sleutelfactor gebleken die uitdroging en een verhoogde gevoeligheid van de hoofdhuid veroorzaakt. Daarom is het eerste wat je kan doen, de samenstelling van de shampoo die u gebruikt te lezen en deze in de prullenbak te gooien als deze alcohol bevat. Je hoofdhuid hoort niet uitgedroogd te worden, maar moet verzorging en hydratatie verkrijgen van een shampoo.

 

Voor een droge hoofdhuid en tal van andere problemen met het haar, is het goed om arganolie te gebruiken. Breng conditioner en enkele druppels arganolie aan na elke wasbeurt. Breng de olie aan op nat haar, masseer het in en spoel het niet uit.

 

Aanbeveling

La Croa – Sensitive, Herbal & Essential oils

 

Sensitive shampoo is perfect voor de gevoelige hoofdhuid. Een zachte structuur zonder sulfaten, parabenen, alcohol, silicium, zouten, PEG, verrijkt met kruidenextracten van goudsbloem en Althea officinalis met essentiële oliën van immortelle en argan. Geneest de hoofdhuid van je probleem en zorg voor vitaliteit, zachtheid en maximale hydratatie voor je haar.


AANBEVELINGEN