ARGAN (ARGANIA SPINOSA)

Arganolie is afkomstig van de arganboom en wordt al honderden jaren gebruikt voor haar- en huidverzorging. Het is een van de beste natuurlijke verzorgingsproducten voor het hele lichaam.

Argan – boom van het leven

De Argania spinosa boom groeit alleen in het zuidwesten van Marokko. Het past goed bij droogte en is bestand tegen hoge temperaturen. Als de arganboom afsterft kan het na 7 jaar weer tot leven komen. Om deze reden symboliseert het geduld en uithoudingsvermogen.

 

Berbers noemen het "boom van het leven" omdat het goed is voor de gezondheid. Arganolie wordt gebruikt als bescherming tegen sterke wind en zon, verzorging van de gevoelige huid, eczeemgenezing, haarverzorging, maagpreventie tijdens de zwangerschap en massage bij reumatoïde artritis. Het proces om de olie te verkrijgen is langdurig en moeilijk - argan noten worden geoogst, gebroken met steen en gemengd. De resulterende bruine pasta (amlou) wordt handmatig gemalen om een olie te verkrijgen.


Een liter arganolie vereist ongeveer 100 kg verse noten.

Deze olie geeft je haar de glans, hydratatie en verzorging zoals van de duurste behandelingen in kapsalons en kan worden gebruikt als conditioner, haarmasker of in de vorm van serum voor de haarpunten. De plaatselijke toepassing van deze kostbare olie zal het uiterlijk van de huid verbeteren en deze zacht maken en de elasticiteit ervan verbeteren. Behalve voor hydratatie wordt arganolie in veel anti-age behandelingen gebruikt omdat het de celregeneratie stimuleert en fijne lijntjes vermindert.

 

Voordelen van argan haarverzorgingsproducten:

Verwijdert roos.

Vermindert schade aan haar als gevolg van warmtebronnen.

Voedt en hydrateert het haar diep.

Helpt bij een droge hoofdhuid.

Versterkt het haar en verbetert de elasticiteit.

Geeft een gezonde glans.

Vermindert statisch haar en maakt het haar glad.

Beschermt het haar tegen de zon.

Stimuleert de haargroei en voedt de hoofdhuid.